Határtalanul

Az utazásban részt vevő diákokkal megismertettük a Felvidék rövid történetét, az itt élő magyarság elhelyezkedését, a történelmi családok – például Rákóczi – történelmi jelentőségét.

Az első napot Kassán töltöttük, ahol egy idegenvezető segítségével ismerkedtünk meg a várossal. Meglátogattuk a Rodostói Házat, megtekintettük a Szent Erzsébet Székesegyházat, ahol megkoszorúztuk a Rákóczi sírhelyet. A történelmi városközpontot az őrtorony kerengőjéről csodálhattuk meg. Ezt követően megérkeztünk Dénesfalvára a szálláshelyünkre, ahol finom vacsorával, kényelmes és kulturált szállással fogadtak minket.

A második napon Lőcsén kezdtük kirándulásunkat, ahol idegenvezetőnkkel megtekintettük a város történelmi és kulturális nevezetességeit (Szent Jakab templom, Városháza, Szentlélek templom), amelyeket a csaknem teljes épségben megmaradt városfalak ölelnek körbe. Ezt követően Zsigrán felkerestük a Szentlélek templomot, ahol megcsodálhattuk a páratlan értékű, középkori eredetű falfreskókat, amely az UNESCO Világörökség része. A következő úticélunk Igló volt, ahol végig sétáltunk Európa leghosszabb lencse alakú terén, így ismerkedtünk meg a város nevezetességeivel. A szállás felé menet útba ejtettük Tátra Lomnicot, amely igazán szép zárása volt ennek a csodás napnak.

A kirándulás utolsó napján a Világörökség részeként számon tartott Dobsinai Jégbarlanghoz látogattunk el, amelyet követően Betlérre utaztunk. Itt körbe vezettek minket az Andrássy család vadászkastélyában és sétát tettünk a kastély mögött található angol parkban. Ezt követően hazafelé indultunk.

Image
Image
Image
Image